Mijn naam is Laura Kroon en in 2006 heb ik 'mijn bedrijfje' LaLaLau opgericht.

 

De naam LaLaLau komt voort uit lalala, een riedeltje om te zingen en LauLau, zoals Benthe, het dochtertje van een vriendin van mij, mij altijd noemde toen ze klein was. LaLaLau staat voor speelsheid, vrolijkheid, creativiteit en voor mezelf.

Van jongs af aan heb ik altijd gezongen en toneel gespeeld. Ik heb tijdens mijn middelbare schooltijd wekelijks lessen gevolgd bij het Nederlands Kinder Theater in Purmerend. Al snel werd ik invaldirigente van het kinderkoor in Spaarndam en schreef ik mijn eerste kindermusical. Na mijn VWO heb ik de HBO-opleiding Creatieve Therapie Drama gedaan, waarbij ik erachter kwam dat ik niet zonder zingen en acteren kan. In de afgelopen jaren heb ik in deeltijd aan de PABO gestudeerd. Inmiddels heb ik het diploma op zak en ben ik begonnen met een studie Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Ondertussen begon ik met het geven van workshops op scholen en buitenschoolse opvang. In 2005 startte ik met het koor 'Creascendo' en nam ik het kinderkoor over. Ook heb ik twee jaar muziekles gegeven op een basisschool in Bennebroek. In 2007 ben ik gestart met kindermusicalgroepen op de vrijdagmiddag in het dorpshuis. Naast 'LaLaLau' werk ik vier dagen als kunstvakken- en dramadocent op de Paulus Mavo in Haarlem.

Sinds enkele jaren heb ik ook het presenteren ontdekt en mag ik als vrijwilliger voor de Vara een aantal voorrondes van het Kinderen voor Kinderen Songfestival presenteren. Ook zit ik in de jury en ben ik coördinator van onze eigen provincie.

Naast het vrijwilligerswerk voor Kinderen voor Kinderen ben ik al sinds mijn 14e als leiding actief bij de jeugdvereniging Don Bosco. Ik zit in het bestuur, waar ik verantwoordelijk ben voor zaken die te maken hebben met de leiding. Dit doe ik met heel veel plezier en hoop ik ook nog lang te blijven doen. Het is heerlijk om met een groep mensen zo'n vereniging draaiende te houden De jaarlijkse kampweek is voor mij zeker een hoogtepunt, waar ik enorm van geniet.
In december 2010 ontving ik van de Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude de Vrijwilligersprijs 2010.

Naast al het werk probeer ik ook zelf nog veel te leren en heb ik jaren zangles gehad van Renée Harp. Momenteel zing ik bij Vocal Group Close-Up in Alkmaar. Ik volg jaarlijks diverse acteercursussen, waaronder cursussen van de acteermethodes 'Stanislavsky' en 'Woudenberg', lessen van Hetty Heyting, een cursus filmacteren van acteur Onno Roozen en een cursus 'theatersport'.

Bezig zijn met zingen en acteren, en tegenwoordig dus ook presenteren, is mijn passie en daar word ik gelukkig van. Maar niet alleen het zelf bezig zijn, juist ook het lesgeven geeft mij voldoening. Mensen aan het zingen krijgen die mij eerst vertellen dat ze niet durven of niet kunnen zingen. Plezier in zingen staat bij mij op nummer 1. En ik geniet vooral van de kinderen die ik op zie bloeien als ze mogen spelen en zingen en uiteindelijk op het toneel staan. Dat is waar ik het voor doe!